Scroll To Top
Son yazılar

HAZIR PASTA KEKİ İLE KALP PASTA

Merhabalar sevgili takipçilerim, takipçilerimin isteği üzerine kalp pasta hazırladım. Kalbe benzetebildim mi bilmiyorum. Hazır pasta keki ile yapabileceğiniz pratik bir pasta. Ayrıntılı fotoğraf ile anlatmaya çalışacağım. Umarım sizde beğenir ve denersiniz. Buyrun tarifim..

Malzemeler:

1 paket hazır sade pasta keki
2 paket kakaolu krem şanti
Şantiyi hazırlamak için 1,5 su bardağı süt
1 türk fincanı kadar damla çikolata
1 su bardağı nescafe (2 si bir arada ile hazırladım)
üzeri için pasta süsleri

Hazırlanışı:

Öncelikle krem şantiyi daha yoğun bir kıvamda olması için 1,5 su bardağı süt ile hazırlayalım. Nescafeyi yapalım ve biraz ılıtalım. Pasta kekimizin alt katını yarım su bardağı nescafe ile kaşık yardımıyla ıslatalım. Krem şantinin 3 te 1 ini sürelim. Üzerine damla çikolata ekleyelim. Pasta kekimizin üst katını üzerine kapatalım. Kalan şantinin yarısı ile pastamızın üzerini kapatalım. Resim yardımcı olacaktır.
Buraya kadar tamamsa şimdi pastamıza kalp şekli verebiliriz. Pastamızı iki yanından v şeklinde keselim. Eşit olmasına gayret gösterelim. Kestiğimiz parçaları pastanın üzerindeki yuvarlak kısma birleşecek şekilde yapıştıralım. Kalan şantinin tamamı ile pastamızı iyice kapatalım. Üzerini evde bulunan pasta süsleri ile süsleyelim. Buradan sonrası sizin zevkinize kalmış. Şekil için resim yardımcı olacaktır.
Hem göze hem gönle hitap eden pastamız servise hazır. Bir müddet dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Üstelik oldukça da pratik inanın süslemesi ile birlikte 15 dakikada hazırladım. Zaman kaybetmeden sizde deneyin. Afiyet olsun:)

Paylaş:

Henüz Yorum Yok " HAZIR PASTA KEKİ İLE KALP PASTA "