Scroll To Top
Son yazılar

Bulaşık Makinesinde Havuç Turşusu

Bulaşık makinesinde turşu yapmaya devam ediyoruz. Bir kere deneyin kesinlikle vazgeçemeyeceksiniz. Kesinlikle içine deterjan kokusu almıyor. Kapak yeni olsun ve de sıkıca kapansın yeterki. Kıtır kıtır bir turşu oluyor. Kapak tuttuğu için aylarca taze kalabiliyor. Turşunun bir olma zamanı vardır bulaşık makinesinde yüksek dereceye tabi kaldığı için çıktıktan sonra hemen yiyebiliyorsunuz biraz soğusun yeterki. Denemeye değer diyorum tam ölçülü tarifimi veriyorum.. Buyrun..

Malzemeler:

Bir kavanoz için ölçüler:
1 kg havuç (halka doğranmış)
Sosu için:
1 çay bardağı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı turşuluk iri tuz
6-8 adet sarımsak büyük doğranmış
Alabildiğine su

Hazırlanışı:

Havuçları doğrayın ve kavanoza doldurun. Sarımsakları ayıklayın üzerine ekleyin. Sirke, tuz, şeker ve limon tuzunu ekledikten sonra üzeri geçene kadar su doldurun. Kavanoz kapağını sıkıca kapatın ve ters bir şekilde bulaşık makinenize yerleştirin.
Bulaşıklarla birlikte yıkanacak. Kesinlikle içine herhangi bir koku almıyor endişe duymayın yine de benim içim rahat etmez derseniz birden fazla turşu hazırlayıp makinenizi çalıştırabilirsiniz. Makineden çıktıktan sonra yine ters bir şekilde turşunuzu soğuyana kadar bekletin. Pratik havuç turşumuz hazır ister hemen tüketin ister aylar sonra. Turşu suyu kıvamını da damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Bu ölçü tam bana göre:) Afiyet olsun..
 tarifim burada da yayınlandı--->http://www.yemekustalari.net/bulasik-makinesinde-havuc-tursusu.html

Paylaş:

Kategoriler:

Henüz Yorum Yok " Bulaşık Makinesinde Havuç Turşusu "